Ha kedvet kaptál hozzánk és a zalai borhoz, itt mindkettőnkről olvashatsz.

Szőlészet és Borászat - Zala

Zala, az elegáns fehérborok kincsestára

Zala, a Zalai borvidék a klímaváltozás, a fogyasztói szokások átalakulása kapcsán újra reflektorfénybe került – a változások nyomába eredtünk Tarsoly Róberttel. Viniczai Sándor Kertészet és Szőlészetben megjelent cikkét változtatás nélkül közöljük, és ezúton is köszönjük a lehetőséget!

Zalai mesterkurzus a Grow Du Monde-on

Zalai mesterkurzus a Grow Du Monde nemzetközi borversenyen

Nem hétköznapi borbemutatón vehettem részt Kovács Barnabással, a MATE adjunktusával: a Grow Du Monde nemzetközi Olaszrizling Borverseny bíráinak mutathattuk be a zalai borok javát. Amikor pedig ilyen alkalom adódik, feltétlenül élünk vele: megmutatjuk országnak-világnak, mit tud Zala!

A zalai közösségi bor, a Hegyke

Bemutatkozik a Hegyke harmadik évjárata

A hivatalos borbírálat eredményeként idén négy borászat palackozhatja a Zalai borvidék zászlósborát. A Hegyke népszerűsége jól láttatja: a hazai borkedvelők értékelik a minőséget, és nyitottak az újdonságokra. A 2023-as évjárat tételei hamarosan mind piacra kerülnek – a miénk már kapható!

Fröccskönyv

Fröccskönyv – könyvajánló borász szemmel

Meggyőződésem, hogy hiánypótló mű született Bérczessy Gergely és Fejérvári Gergely írók tollából: a Fröccskönyv. Na de hogyan is kerültem a könyv közelébe, sőt két oldalon keresztül a lapjaira? Mindjárt kiderül!

Dóka Éva Kabar

2. legjobb érlelt fehérbor: Dóka Éva Kabar 2019

Örömmel és büszkeséggel jelentjük, Kabarunk fantasztikus második helyezést ért el Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen! Az eredmény mától publikus: a részletekről beszámoló, „100 Legjobb Magyar Bor” című kiadványt keressétek az újságosoknál – na meg, persze, olvassatok tovább!

Dóka Éva Pincészet Mezőhír interjú

A Zalai Borvidék a klímaváltozás és az évjárat tükrében

Andor barátunk remek interjút készített Robival a Mezőhír magazinba. Szó kerül többek között klímaváltozásról, a Hegykéről, az innováció – például a bag-in-box – fontosságáról. Meg arról, milyen volt a tavalyi év szőlőtermesztés szempontjából.