Zalai történetek, kilátás a domboldalról 
és közös élmények.

Szőlészet és Borászat - Zala

Zala, az elegáns fehérborok kincsestára

Zala, a Zalai borvidék a klímaváltozás, a fogyasztói szokások átalakulása kapcsán újra reflektorfénybe került – a változások nyomába eredtünk Tarsoly Róberttel. Viniczai Sándor Kertészet és Szőlészetben megjelent cikkét változtatás nélkül közöljük, és ezúton is köszönjük a lehetőséget!

Villa Negra 2024

2024-ben is Villa Negra Zala szívében!

megnyílt a XXIII. Zalaszentgróti Villa Negra Szimpózium tárlata a Dóka Éva Pincészet Kiállítóterében. A Csáford-Alsóhegyen működő alkotótábor műveiből álló kiállítás a magyar kortárs szobrászat és festészet remekeit sorakoztatja fel.

Zalai mesterkurzus a Grow Du Monde-on

Zalai mesterkurzus a Grow Du Monde nemzetközi borversenyen

Nem hétköznapi borbemutatón vehettem részt Kovács Barnabással, a MATE adjunktusával: a Grow Du Monde nemzetközi Olaszrizling Borverseny bíráinak mutathattuk be a zalai borok javát. Amikor pedig ilyen alkalom adódik, feltétlenül élünk vele: megmutatjuk országnak-világnak, mit tud Zala!

Képek - Kortyok - Könyvek a Padláspincében

Képek – Kortyok – Könyvek: Múzsák a Padláspincében

Különleges programmal rukkoltunk elő partnereinkkel május utolsó hétvégéjén. A Padláspince adott otthont ugyanis Végh Kata és P. Szathmáry István grafikusművészek kiállításának, valamint Bérczessy Gergely és Fejérvári Gergely Fröccskönyv című kötete bemutatójának.

Zalai Borvidék Borsersenye 2024

Íme, a Zalai Borvidék Borversenyének idei bajnokai

A Zalai Borvidék tételeinek hivatalos mustráján pincészetünk kategóriaőzelemmel és számos éremmel zárt. Az érdem azonban minden zalai borászé, hiszen az eredmények most is bizonyítják: Zalára érdemes odafigyelnie a borkedvelő közönségnek!

A zalai közösségi bor, a Hegyke

Bemutatkozik a Hegyke harmadik évjárata

A hivatalos borbírálat eredményeként idén négy borászat palackozhatja a Zalai borvidék zászlósborát. A Hegyke népszerűsége jól láttatja: a hazai borkedvelők értékelik a minőséget, és nyitottak az újdonságokra. A 2023-as évjárat tételei hamarosan mind piacra kerülnek – a miénk már kapható!

Fröccskönyv

Fröccskönyv – könyvajánló borász szemmel

Meggyőződésem, hogy hiánypótló mű született Bérczessy Gergely és Fejérvári Gergely írók tollából: a Fröccskönyv. Na de hogyan is kerültem a könyv közelébe, sőt két oldalon keresztül a lapjaira? Mindjárt kiderül!

25 éves a Dóka Éva Pincészet

25 év a mérlegen – interjú Robival és Évával, 2. rész

Negyed évszázaddal az a bizonyos fél hektár Chardonnay után a Dóka Éva Pincészetnél most sem unalmas az élet. A borászat központja, az ikonikus Szeszgyár, újabb funkcióval bővült, a 2023-as Winelovers Wine Awards versenyen szerzett legújabb eredmények pedig új lendületet hoztak a szüreti munkákhoz. Jubileumi interjúnk második része következik.

Dóka Éva Kabar

2. legjobb érlelt fehérbor: Dóka Éva Kabar 2019

Örömmel és büszkeséggel jelentjük, Kabarunk fantasztikus második helyezést ért el Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen! Az eredmény mától publikus: a részletekről beszámoló, „100 Legjobb Magyar Bor” című kiadványt keressétek az újságosoknál – na meg, persze, olvassatok tovább!

DókaÉva Pincészet Villa Negra kiállítás

Villa Negra kortárs művészeti kiállítás a borászatban

Végre valóra vált egy régi álmunk: a Szeszgyár két helyisége kiállítótérként született újjá! Az ünnepélyes megnyitóhoz a XXII. Zalaszentgróti Villa Negra Szimpózium műremekei nyújtottak apropót – a művésztelep alkotói ugyanis nálunk mutatták be legújabb munkáikat.