Dóka Éva Pincészet
Kezdőlap
Hírek
Bemutatkozás
Boraink
PadlásPince
Kapcsolat

Hungarian


Boraink


Cabernet Franc - Merlot
Merlot
Nektár
Olaszrizling
Pinot Blanc
PaBoTa
Pinot Noir rozé
Sárgamuskotály
Szürkebarát (Pinot gris)
Cabernet Franc Válogatás

Cabernet Franc - Merlot


Két meghatározó világfajta házasítása. A jobb évjáratokban készítjük


Cabernet franc - Merlot 2012 - Zalaszentgrót Város Bora 2015

A hordó mélyén összesimult a Merlot gyümölcsössége a Cabernet Franc karakterességével. Ahogy az ellentétek vonzzák egymást. Ahogy a párhuzamosok találkoznak a végtelenben. Egyszerre természetes és mégis felfoghatatlan: maga a csoda.

Cabernet franc - Merlot 2013


Merlot


Egy igazi világfajta, és nem véletlenül. Illatában a gyümölcsösség (érlelési időtől és évjárattól függően a piros bogyósoktól az erdeieken át egészen az aszalt gyümölcsökig), íz világában fűszeres jegyek, a visszafogott terhelésnek köszönhetően pedig szép test, kerekség jellemzik.


Merlot 2012


Tartalmas, örömteli sav-tannin egyensúllyal megáldott bor. Érett eper, feketeribizli, cseppnyi fűszerességgel, hosszú, kellemes lecsengéssel.

Nektár


Cserszegtomaji nemesítésű szőlőfajta, a Cserszegi fűszeres és a Judit keresztezéséből (Bakonyi Károly). Fűszeres illatával, gyümölcsösségével ejti rabul kóstolóját. A benne rejlő értékek a szigorúan betartott technológiai fegyelem, azaz a megfelelő szüreti időpont, a reduktív feldolgozás és a tartályos érlelés folyamán kerülnek felszínre (nem mellesleg a fogyasztók legnagyobb örömére)!


Nektár 2015

Szerelem az első illat után: elegáns fűszeresség csipetnyi szerethető parfümmel. Jó értelemben behízelgő, könnyed, már-már légies. 

Olaszrizling


A borvidék meghatározó fajtájának szőlőjéből kétféle iskolázásban készítjük borainkat. Tisztán reduktív olaszrizlingünk gyümölcsösségével, friss, játékos savaival nyűgözi le kóstolóját. Az arra érdemes tételek pedig fahordóban erjednek és érnek egészen addig, míg kiteljesedik a bor és a hordó zamatgazdagságának tökéletes összhangja.


Olaszrizling 2011


Nagy évjárat nagy bora. Illatában és ízében kellemesen tűnnek fel a hordós érlelés jegyei. Finom savak, illat és jellegzetesen kesernyés zamatgazdagság jellemzi.


Pinot Blanc


Kísérletező kedvünkben telepítettük 3 ha Pinot blanc-unkat, majd a termőre fordulást követően izgalommal vártuk az első tételeket: nálunk is elegáns savszerkezetű, gyümölcsös bor készíthető belőle? Igen, ráadásul folytatva a játékot, egy-egy fahordós tétellel is próbálkozunk. Az eredmény? Meg kell kóstolni!


Pinot blanc 2013 - Zalaszentgrót Város Bora 2015


A korty klasszikus ívet jár be a kóstoláskor: vidám, üde citrusos illattal, frissességgel nyit, amit a megkapóan szép textúra andalító élvezete és a fahordós érlelés diszkrét bája követ; mindez ráadásképp hosszú lecsengéssel párosul. 

PaBoTa


PaBoTa 2013

Egy-egy kiváló évjáratban a nálunk már klasszikus Cabernet franc – Merlot házasítás kiegészül Pinot noir-ral: ez a PaBoTa! A fajták a külön-külön történő kis fahordós érlelés alatt kibontakoztatják egyéniségüket, majd a házasítást követően alkotnak kerek egészet. Végül a palackérlelés során teljesedik ki mindaz, amit keresünk e borban ….  Pinot Noir rozé


Rozéinkat alapvetően Pinot noir-ból készítjük. A fajta savszerkezete, megbízható beérése a friss gyümölcsös illatokkal, élénk ízekkel, kiváló lehetőség az üdítő kortyokkal bíró tételek elkészítéséhez. 


Pinot Noir rozé 2015

Az évjárat hozta lehetőségekkel élve rozénk alapanyaga ebben az évben a Pinot Noir lett. Elegáns hagymahéj árnyalat, gyümölcsillat, frissesség, minden, ami egy jó rozéhoz kell!

Sárgamuskotály


A nagyvilágban Muscat Lunel néven ismerik, az egyik legrégebbi szőlőfajtánk. Pincészetünkben száraz, reduktív iskolázásban készítjük, megőrizve a virágos, gyümölcsös illat- és zamatjegyeket, a kellemesen friss, elegáns savakat. Kiválóan alkalmas arra, hogy bevezesse kóstolóját a borok világának misztériumába.


Szürkebarát (Pinot gris)


Minden évjáratban tüzes, jó zamatú fehérbort adó szőlőfajtánk. Részben teljesen reduktív, részben fahordós érleléssel készítjük; ez utóbbi eljárás hivatott a bor krémességét, teltségét még inkább kiemelni, zamatgazdagságát növelni.


Szürkebarát 2013

Friss, mezei virágok illata, lendület, savak és testesség kifinomult összhangja.

Cabernet Franc Válogatás


-


-

Kezdőlap

Bemutatkozás

Boraink

PadlásPince

Kapcsolat


Az átváltozás irányítása a szőlőtőkétől a palackig,ez a mi szenvedélyünk!